De Smederij

De Smederij, een voormalige smidse in het hart van Zandvoort, is het stoere domein van Ellen Kuijl. In deze smederij werkt Ellen aan haar creaties. Creaties die passen bij de authentieke sfeer van de oude smederij en creaties die iets zeggen over Ellen.

Workshops

Workshop Glasfusing

Ellen Kuijl organiseert regelmatig workshops Glasfusing in haar atelier AKWAABA.

Zelf werken met Fusing glas

Je maakt onder professionele begeleiding een schaal, hang/staand object of een lamp met Bullseye fusing glas.
Het is ook mogelijk om in overleg een andere, vrije vorm te fusen.In het atelier kun je uit diverse inspirerende ontwerpen kiezen
of je kunt een eigen ontwerp meenemen.

Mozaïek maken

Met stukken gekleurd glas maak je een mozaïek voor de gekozen vorm. Houd bij het maken van een eigen ontwerp rekening met de maat van het werkstuk.
We beginnen om 11.00 uur en de workshop duurt tot 16.00 uur. De kosten van de workshop zijn € 105,- inclusief lunch, materialen van glas, stookkosten en BTW. Graag contant afrekenen op de dag zelf.

Schaal of lamp

Dit mozaïek van glas wordt twee keer gestookt, eenmaal om de stukjes glas aan een onderplaat te fusen (smelten) en eenmaal om deze vervolgens op een mal te laten slumpen (zakken) voor de uiteindelijke vorm van de schaal of de lamp. Een stook duurt 24 uur, de werkstukken kun je na ongeveer een week kant-en-klaar ophalen bij Atelier AKWAABA.

Kinderfeestje

Tevens organiseer ik workshops voor kinderen. Vooral voor kinderpartijtjes is mijn atelier populair. De duur is meestal 2,5 uur en de kinderen maken een hangobject of een schaaltje van 18 x 18 cm.

kinderpartij Zandvoort

Studenten

Studenten van de kunstacademie mogen hun eindexamenstuk bij mij maken of kunnen eventueel stage lopen. 

Heeft u een ZandvoortPas of HaarlemPas dan krijgt u 50% korting op de workshop Glasfusing.

Informeer naar de mogelijkheden en prijzen.